Carillonconcert door Sander van den Houten

Carillonconcert door Sander van den Houten

Carillonconcert door Sander van den Houten

Carillonconcert door Sander van den Houten

2139 2139 mensen hebben dit evenement bekeken.

In het kader van het Schnitgerfestival speelt beiaardier Sander van den Houten op het carillon in de Martinitoren. Het thema ‘Muziek uit de Hanze’ staat hierbij centraal.
Dit event is gratis bij te wonen.

Meer informatie

Tickets

Aanvullende informatie

Maurits Bunt (1997) is stadsbeiaardier van Groningen sinds april 2021, samen met collega Bob van der Linde. Maurits bespeelt iedere zaterdag het Hemonybeiaard van de Martinitoren. Bij deze speciale gelegenheid van het Schnitgerfestival speelt hij muziek uit de bloeitijd van de Hanzesteden. Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

zaterdag 21-10-2023 @ 12:00
 
Bekijk video
 

Delen met vrienden

Aanvullende informatie

Koop een ijsje, neem plaats op de mooie bankjes die nu op de Grote Markt geplaatst zijn en laat de prachtige klanken van het Groningse carillon over je heenkomen.PROGRAMMA

Sander van den Houten (*1987) –
Improvisatie

Heinrich Scheidemann (1595-1663) –
Galliarda

Johann K. F. Fischer (1656-1746) –
Chaconne

Georg Böhm (1661-1733)  –
Partita sopra ‘Freu dich sehr, o meine Seele’ (8 variaties)

Dietrich Buxtehude (1637-1707) –
Passacaglia (BuxWV 161)

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) –
Ballo del granduca (5 variaties)

Georg Friedrich Händel (1685-1759) –
Suite in d-moll
• Allemande
• Courante
• Sarabande I
• Sarabande II
• Ciacona

Johann Sebastian Bach (1685-1750) –
Uit Sonata nr. 1 (vioolsolo) BWV 1001
• Adagio
• Fuga

Bewerkingen: Christiaan Winter (2), Bernard Winsemius (overige)


Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist en kerkmusicus aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn aan de Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is dirigent van vijf koren en cantor aan de Theologische Universiteit Kampen. Daarnaast is hij vaste begeleider van een aantal koren waaronder het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor.
Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuospeler en heeft een privélespraktijk.

 

 

Sluiten