Masterclass Pieter-Jelle de Boer

Masterclass Pieter-Jelle de Boer

Masterclass Pieter-Jelle de Boer

Masterclass Pieter-Jelle de Boer

1834 1834 mensen hebben dit evenement bekeken.

Masterclass op het Schnitger-orgel in de Pelstergasthuiskerk door Pieter-Jelle de Boer, een van de twee hoofdgasten van het Schnitgerfestival.
Deze masterclass is gratis bij te wonen.

Meer informatie

Tickets

Aanvullende informatie

Orgelstudenten, vakorganisten en gevorderde orgelamateurs kunnen zich aanmelden voor deze masterclass op het kleinste Schnitger-orgel van de stad Groningen: het orgel in de Pelstergasthuiskerk. De masterclass wordt gegeven in het kader van het Schnitgerfestival, door de internationaal bekende organist Pieter-Jelle de Boer. Samen met organiste Anne-Gaëlle Chanon is hij hoofdgast van deze editie van het Schnitgerfestival. Er is per masterclass plek voor acht deelnemers. Deelname kost 50 euro. Inschrijving voor de masterclasses opent later dit jaar, houdt hiervoor de concertagenda en de social media in de gaten. Voor het publiek is de entree gratis. Er wordt gebruik gemaakt van een headset zodat men beneden in de kerk de aanwijzingen ook kan volgen.   Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

zaterdag 21-10-2023 @ 09:00

Delen met vrienden

Aanvullende informatie

Pieter-Jelle de Boer geeft een masterclass op het kleinste en meest oorspronkelijke Schnitger-orgel van de stad Groningen: het orgel in de Pelstergasthuiskerk.
De in Frankrijk woonachtige dirigent en organist De Boer studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet en Pieter van Dijk. Na zijn studies werd hij toegelaten tot de dirigentenklas van Zsolt Nagy aan het Parijse conservatorium waar hij in 2007 een Premier Prix behaalde. Als organist speelt De Boer in de grote internationale concertseries. Hij won prijzen in de internationale orgelconcoursen van Alkmaar (2003) en Freiberg (2005) en concerteerde op de historische instrumenten van o.a. Haarlem, Groningen en Weingarten. 

Voor wie
Conservatoriumstudenten, vak-organisten en gevorderde amateurs die hun vaardigheden op het orgel willen verdiepen, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor de masterclasses. Deelnemers wordt gevraagd bij het orgel passend repertoire voor te bereiden.
Deelname kost €50,00. Er is per masterclass plek voor acht deelnemers. Aanmelden vóór 1 oktober 2023 via laurens@schnitgerfestival.nl

Publiek
Voor het publiek is de entree gratis. Er wordt gebruik gemaakt van een headset zodat men beneden in de kerk de aanwijzingen ook kan volgen.

Sluiten