Masterclass Anne-Gaëlle Chanon

Masterclass Anne-Gaëlle Chanon

Masterclass Anne-Gaëlle Chanon

Masterclass Anne-Gaëlle Chanon

3282 3282 mensen hebben dit evenement bekeken.

Masterclass op het Martiniorgel door de Franse organiste Anne-Gaëlle Chanon, een van de twee hoofdgasten van het Schnitgerfestival.
Deze masterclass is gratis bij te wonen.

Meer informatie

 

Tickets

Aanvullende informatie

Orgelstudenten, vakorganisten en gevorderde orgelamateurs kunnen zich aanmelden voor deze masterclass op het beroemde orgel in de Martinikerk, gegeven door Anne-Gaëlle Chanon. Deze Franse organiste wordt geprezen om haar elegante, precieze en warmbloedige spel en staat ook bekend om haar didactische kwaliteiten. Zij is orgeldocente aan het conservatorium van Saint-Quentin (Picardie/Noord-Frankrijk), waar zij samen met plaatselijke partners veel energie steekt in educatieve projecten rondom het orgel. Samen met de organist Pieter-Jelle de Boer is zij hoofdgast van het Schnitgerfestival 2023. Er is per masterclass plek voor acht deelnemers. Deelname kost 50 euro. Inschrijving voor de masterclasses opent later dit jaar, houdt hiervoor de concertagenda en de social media in de gaten. Voor het publiek is de entree gratis. Er wordt gebruik gemaakt van een headset zodat men beneden in de kerk de aanwijzingen ook kan volgen.   Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

 

Datum en tijd

zaterdag 21-10-2023 @ 09:00

Delen met vrienden

Aanvullende informatie

Masterclass op het beroemde Martiniorgel, gegeven door Anne-Gaëlle Chanon. Deze Franse organiste wordt geprezen om haar elegante, precieze en warmbloedige spel en staat ook bekend om haar didactische kwaliteiten. Chanon is orgeldocente aan het Conservatoire à Rayonnement Régional van Metz, na eerder te hebben lesgegeven aan de conservatoria van Saint-Quentin en Aubervilliers-La Courneuve. Met plaatselijke partners steekt zij veel energie in educatieve projecten rondom het orgel. Samen met de organist Pieter-Jelle de Boer is zij hoofdgast van het Schnitgerfestival 2023.

 

Voor wie
Conservatoriumstudenten, vak-organisten en gevorderde amateurs die hun vaardigheden op het orgel willen verdiepen, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor de masterclasses. Deelnemers wordt gevraagd bij het orgel passend repertoire voor te bereiden.
Deelname kost €50,00. Er is per masterclass plek voor acht deelnemers. Aanmelden vóór 1 oktober 2023 via laurens@schnitgerfestival.nl

Publiek
Voor het publiek is de entree gratis. Er wordt gebruik gemaakt van een headset zodat men beneden in de kerk de aanwijzingen ook kan volgen.

 

Sluiten