Vincent van Laar en The Northern Consort

Vincent van Laar en The Northern Consort

Vincent van Laar en The Northern Consort

Vincent van Laar en The Northern Consort

1656 1656 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald

Organist Vincent van Laar speelt op het Picard-koororgel in de Martinikerk, in een concert met het barokorkest The Northern Consort.

Arrangement met lunch
Dit concert kan ook geboekt worden in combinatie met een Schnitgerfestival-lunch bij Brasserie Prinsenhof, op 2 minuten loopafstand van de Martinikerk.

Meer informatie

Ticket bestellen

Regulier
 17,50
Concert Vincent van Laar (geen lunch)
Regulier ticket + Arrangement
 42,50
Concert Vincent van Laar in combinatie met een lunch bij Brasserie Het Prinsenhof.
Jongerenticket (t/m 29 jaar)
 12,50
Concert Vincent van Laar, geen lunch
Jongerenticket (t/m 29 jaar) + Arrangement
 37,50
Concert Vincent van Laar in combinatie met een lunch bij Brasserie Het Prinsenhof.

Tickets

Registratie e-mail of URL -

Aanvullende informatie

In dit concert speelt Vincent van Laar op het Picard-orgel – het koororgel in de Martinikerk – en laten hij en het Groninger barokorkest The Northern Consort horen hoe goed dit klinkt in samenspel met een barokorkest. Een traktatie voor de muziekliefhebber. Op het programma staan orgelconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach en Wilhelm Herschel en een Praeludium van Georg Böhm. De kaartverkoop start in juli 2023. Dit concert kan ook geboekt worden in combinatie met een lunch bij Brasserie Het Prinsenhof. Dit arrangement wordt apart aangeboden.   Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

 

Datum en tijd

zaterdag 21-10-2023 @ 13:00
 

Koop tickets voor:

maandag 16-10-2023

Delen met vrienden

Aanvullende informatie

Onder de titel ‘Hanzeatische pracht’ brengen Vincent van Laar en het Groninger barokorkest The Northern Consort muziek uit de Hanzesteden, van o.a. Friedrich Wilhelm Herschel en Carl Philipp Emanuel Bach.
Van Laar speelt hierbij niet op het grote Martiniorgel, maar op het Le Picard-orgel – het ‘klein maar fijne’ koororgel – en laat samen The Northern Consort horen hoe goed dit instrument klinkt in samenspel met een barokorkest. Een traktatie voor de muziekliefhebber.

Van Laar is de eerste die weer op het orgel speelt sinds de restauratie die in september is uitgevoerd door Verschueren Orgelbouw. Een première dus!

 

Arrangement met lunch
Dit concert kan ook geboekt worden in combinatie met een Schnitgerfestival-lunch bij Brasserie Prinsenhof, op 2 minuten loopafstand van de Martinikerk. Zie hieronder voor meer informatie.


PROGRAMMA 

Uit Lüneburg: Georg Böhm (1661 – 1733) –
Praeludium in g

Uit Hannover: Friedrich Wilhelm Herschel (1738 – 1822) –
Concerto in D
– Allegretto
– Adagio
– Allegro assai

Uit Hamburg: Georg Philipp Telemann (1681 – 1767) –
Sonate in g
– Mesto
– Allegro
– Andante-Largo-Andante
– Vivace

…en Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788) –
Concerto in G (Wq. 34)
– Allegro molto
– Largo
– Presto

 

Lunch arrangement – Brasserie Prinsenhof

De Schnitgerfestival-lunch kan vanaf 11.45 uur worden geserveerd in de Prinsenzaal van de Prinsenhof. Alle tijd om rustig te lunchen en daarna in 2 minuten te wandelen naar de Martinikerk om daar te genieten van het concert. Het arrangement omvat een uitgebreide broodjeslunch met o.a.:

  • Vers gemaakte soep van het seizoen;
  • Groentequiche;
  • Assortiment van luxe belegde broodjes (2 p.p.);
  • Jus d’orange;
  • Onbeperkt koffie en thee.

Dit menu wordt aan elke gast geserveerd, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele individuele uitzonderingen. Heeft u een allergie of volgt u een dieet, laat dit dan tijdig weten via laurens@schnitgerfestival.nl
Boeken van dit arrangement kan tot uiterlijk 16 oktober.

 

Sluiten