Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

1074 1074 mensen hebben dit evenement bekeken.

Vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in de bioscoop van het Forum, met een vertelling door vertelkunstenaar Frank Belt en omlijst door orgelmuziek van Birgit Wildeman in de Martinikerk.

Meer informatie

Tickets

Registratie e-mail of URL -

Aanvullende informatie

Het programma start met twee groepen: groep I van 13.00 tot 16.15 uur en groep II van 15.00 tot 18.15 uur. Groep I start met de film en groep II eindigt met de film. Groep I 13.00-14.45 uur: ‘Silence of the Tides’ in het Forum; 15.00-16.15 uur: muziek, verhaal en versnaperingen in de Martinikerk. Ticket groep I Groep II* 15.00-16.15 uur: muziek, verhaal en versnaperingen in de Martinikerk; 16.30-18.15 uur: ‘Silence of the Tides’ in het Forum. Ticket groep II * Let op, op het ticket van het Forum staat de starttijd van de film; voor groep II begint het programma al eerder (om 15.00 uur) in de Martinikerk.  

 

Datum en tijd

zaterdag 21-10-2023 @ 15:00
 
Bekijk video
 

Delen met vrienden

Aanvullende informatie

Een middagvoorstelling rond de vertoning van waddenfilm ‘Silence of the Tides’, een film van Pieter-Rim de Kroon. Met een vertelling over de Hanzesteden, de Wadden, kerken en orgels afgewisseld met improvisaties op het Martiniorgel, met daarbij ook een hapje en een drankje.

Er wordt met twee groepen gewerkt:
Groep I:
Forum film 13.00–14.45 uur // Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur.
Groep II :
Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur // Forum film 16.30–18.15 uur. 

Groep I start met de film en groep II eindigt met de film.

 

De vertelling in de Martinikerk wordt gehouden door vertelkunstenaar Frank Belt; organist Birgit Wildeman die ook te zien en te horen is in de film zorgt voor de muziek op het Martiniorgel.

 

Over ‘Silence of the Tides’:
‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.
Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen. 

De muziek die in deze schitterende film te horen is, werd geschreven door de Duitse organist/componist Birgit Wildeman. In de film speelt zij op het Schnitger-orgel in de Alte Kirche op het waddeneiland Pellworm.

 

Sluiten