Waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in Forum Groningen

Waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in Forum Groningen

Waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in Forum Groningen

PERSBERICHT

Waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in Forum Groningen

Op zaterdag 21 oktober wordt in de bioscoop van het Groninger Forumgebouw de film ‘Silence of the Tides’ vertoond. Het is een voorstelling in het kader van het Groningse Schnitgerfestival dat dit jaar van 19 t/m 22 oktober plaatsvindt.

In de film ‘Silence of the Tides’ uit 2020 worden magische beelden van de ruimte en de zee van de Wadden verklankt door de muziek van het Arp Schnitger-orgel dat op het Duitse Waddeneiland Pellworm staat. Arp Schnitger (1648-1719) wordt beschouwd als de Stradivarius onder de orgelbouwers; hij bouwde 170 orgels in heel Europa. De stad Groningen verkeert in de unieke positie dat er maar liefst drie Schnitger-orgels staan, op loopafstand van elkaar: in de Martinikerk, de Akerk en de Pelstergasthuiskerk.

Om de historische orgels in Groningen de aandacht te geven die ze verdienen wordt sinds tien jaar het Schnitgerfestival georganiseerd, een muziekfestival voor jong en oud met voorstellingen rondom de orgels in de stad: concerten door klassieke ensembles, jazz, moderne dans, hiphop en circus, kindervoorstellingen, theater en film.

Forum
De film ‘Silence of the Tides’ wordt vertoond als onderdeel van een drie uur durend middagprogramma. In de Martinikerk geeft vertelkunstenaar Frank Belt een inleiding over Hanzesteden, de Wadden, kerken en orgels, afgewisseld met korte improvisaties op het Martiniorgel door Birgit Wildeman, de organist uit de film. Het publiek verplaatst zich voor de film naar de Forumbioscoop aan de overkant, waar men kan genieten van de prachtige beelden van de Wadden.

Doelgroep is liefhebbers van film, cultuur, muziek, natuur en de Wadden.

De kaartverkoop start eind mei 2023. Kijk voor meer informatie op de website groningen-orgelstad.nl